Britanac Dejvid Kultard, legendarni šampion Formule 1, stigao je u Srbiju i susreo sa medijima, sa kojima je razgovarao o predstojećem Red Bull Show Run Beograd spektaklu.

Kultard će sutra centrom Beograda voziti šampionski bolid Sebastijana Fetela iz 2011. godine, trasom Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images

Čuveni šampion, koji je osvojio čak 13 trka Formule 1 u svojoj karijeri,  istakao je da je izuzetno srećan što je po prvi put u Beogradu i da se raduje sutrašnjem događaju, za koji se nada da će inspirisati i podstaći ovdašnje fanove “najskupljeg sporta na svetu”, ali i svet Formule 1, da omoguće da Beograd dobije svoju tradicionalnu veliku trku.

Povezana vest:  Šumaherovo stanje nepromenjeno, stabilno ali kritično

Uz Dejvida Kultarda, gume će u centru Beograda zapaliti i Red Bull Driftbrothersi, kao i Aras Gibiježa na svoja dva stunt motora.

Najvatrenijim ljubiteljima brze vožnje, ali svima koji žele da budu deo ovog događaja, organizatori savetuju da svoja mesta sutra zauzmu već oko 12 časova. Red Bull Show Run Beograd započeće u 13 časova, i trajaće više od dva sata uz bogat muzički i zabavni program.

Povezana vest:  Baton produžio ugovor sa Meklarenom

Foto: Dušan Milenković/ATA Images