ecclestone

Berni Eklston: Žena na čelu Formule 1? Za tri do pet godina

 

Prvi čovek Formule 1 Bernie Eklston progovorio je u razgovoru za službenu internet F1 stranu o nekoliko tema, između ostalog o svom povlačenju, Mihaelu Šumaheru i Sebastijanu Fetelu.

Iako je danas 80-godišnji Britanac često znao govoriti da će ostati na čelu Formule 1 dok ne umre, sad je neznatno promenio ploču.

-Između tri do pet godina moglo bi doći do smene kontrole. Vidim li ženu na svom mestu? Apsolutno. Moglo bi se to dogoditi između tri do pet godina. Žene su uvek imale jak uticaj, verovatno su i predugo bile u pozadini svega. Uostalom, ne postoji li poslovica da iza svakog uspešnog muškarca stoji žena – rekao je Eklston.

Povezana vest:  Poredak vozača i konstruktora u šampionatu Formule jedan

-Mislim da žene ne ostaju tako lako zarobljene u svom vlastitom egu. Žene ne moraju da igraju golf da bi donosile odluke, jednostavno moraju napornije raditi da bi bile jednako prihvaćene. A na putu im ne stoji vlastiti ego jer odluke donose s manje emocija.

Na pitanje misli li da sedmostruki svetski prvak Mihael Šumaher ove sezone može do Grand Prix pobjede, Eklston odgovara.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u u trci za Veliku nagradu Kine

-Nemam uopšte sumnji oko toga. Ako će imati konkurentan bolid, on je kandidat za naslov. Mihael je i dalje jako motivisan i njegova je fizička pripremljenost kao nekad.

Ipak, Eklstonov favorit za titulu je vozač Red Bula i aktuelni Sebastijan Fetel kojeg on u budućnosti vidi u Ferarijevom bolidu.

-Red Bul ponovo ima najbolji bolid i ostali moraju smanjiti razliku pre prve trke. Propuste li to da naprave, naslov bi ponovo mogao otići u ruke Sebastijana. Za sada on nema razloga da luta, ali jednog dana vidim ga u Ferariju. U karijeri svakog uspešnog vozača Formule 1 dođe trenutak kada poželi sesti za volan Ferarija.

Povezana vest:  Formula 1: Pomeren termin trke u SAD