mark_veber_4

Red Bul ne žuri sa novim ugovorom za Vebera

Mada su već završili potpisivanje ugovora sa vozačem Sebastijanom Fetelom, dizajnerom Edrijenom Njuiem i šefom ekipe Kristijanom Hornerom, u ekipi Red Bula ne žure previše sa potpisivanjem ugovora sa drugim vozačem Markom Veberom.

I dok je Fetel sigurno član austrijske ekipe do 2014. Veberov ugovor je na godinu dana i njegov produžetak zavisiće od rezultata u predstojećoj sezoni. Po Horneru, tim je zadovoljan Markom, ali zbog drugačijih okolnosti između Australijanca i Nemca uvek će Kengur biti na čekanju.

Povezana vest:  Vozači Formule jedan ljuti

– Mark je u drugačijoj fazi karijere u odnosu na Sebastijana. Sa 34 godine nije na početku, vozio je 160 trka. Kada bude došlo vreme, ukoliko Mark bude imao želju i motivaciju biće logično da razgovaramo o produžetku ugovora. Za sada je ipak prerano – smatra Horner.

Na primedbu da za ekipu nije bilo prerano da razgovara o novom ugovoru sa Sebastijanom Fetelom, Horner je naveo prilično razumne razloge:

Povezana vest:  FORMULA 1, Šumaher najbrži, Veberu pol u Monaku

– Sebastijan ima 23 godine i potpuno je motivisan i posvećen sjajnoj budućnosti u ovom sportu. Sa Markom je ipak drugačije i zato smo prošle godine odlučili da sa njim potpisujemo ugovore na godinu dana jer mnogo zavisi od njegove želje i motivacije da nastavi da vozi. Ne radi se samo o tome da li ste dovoljno brzi. Ove godine puni 35.

Povezana vest:  Fetel osvojio pol-poziciju u Singapuru