McLaren_F1_logo

Edrijen Njui: Meklaren treba da nam se zahvali

 

Fantastičan napredak ostvarila je ekipa Meklarena na trci u Australiji sa boldiom koji je tokom zimskih testiranja bio znatno sporiji od rivala. Međutim, dizajnerski mag iz Red Bula Edrijen Njui smatra da je ekipa iz Vokinga kopirala izduvni sistem koji koristi austrijska ekipa.

Povezana vest:  Sebastijan Fetel pobedio u trci za Veliku nagradu Singapura

U Zemlji kengura Meklaren je pokazao da je najbliži rival Bikovima, ali NJui smatra da bi Britanci trebali upravo njima da se zahvale na tome.

– Napravili su veliki korak napred kopirajući izduvni sistem. To mora da e spomene. Uprkos tome činjenica je da su mnogo napredovali, a prilično sam siguran da će nastaviti da nas pritiskaju – ne sumnja Njui.

Povezana vest:  FORMULA 1, Trka u Sočiju pod znakom pitanja

S druge strane legendarni vozač najbržeg cirkusa Ser Stierling Mos označio je kombinaciju Sebastijana Fetela i Edrijena Njuia kao dobitnu uz tvrdnju da će Nemac odbraniti titulu.

Prošle godine Fetel je osvojio prvu titulu za volanom bolida RB6 kojeg je dizajnirao Njui, a pobedom je započeo i odbranu titule u Australiji. I mada ima još 18 trka do kraja šampionata Mos predviđa da će Fetel uspeti u nameri da odbrani krunu osvojenu prošle sezone.

Povezana vest:  Hamilton najbrži na treninzima u Šangaju

– Sebastijan će biti šampion – uveren je Mos. – Fetel vozi bolid koji je dizajnirao Edrijen. Deluje kao da ima neverovatne sposobnosti i kada njih dvojicu spojite ko drugi ima šanse?