sebastian_vetel

Sebastijan Fetel ponovo startuje s prvog mesta na VN Malezije

 

Aktuelni svetski prvak Sebastijan Fetel u Red Bulu i u drugu će ovogodišnju trku Svetskog prvenstva Formule 1 krenuti s najbolje startne pozicije.

Nemac je u poslednjem krugu kvalifikacija za Veliku nagradu Malezije s prvog mesta svrgnuo MekLarenova vozača Luisa Hamiltona, nadmašivši ga za svega 104 hiljadinke. U MekLarenu ipak mogu da budu zadovoljni budući da su znatno smanjili zaostatak u odnosu na Veliku nagradu Australije kad je Fetel ostavio Hamiltona iza sebe za gotovo osam desetinki.

Povezana vest:  Tim Ispanija angažovao Kartikejana

Iza Hamiltona, koji je inače bio najbrži na poslednjem slobodnom treningu uoči kvalifikacija, završio je drugi Red Bulov vozač, Australijanac Mark Veber, a uz njega će u drugom startnom redu biti i Dženson Baton (MekLaren). Jasno je, dakle, da su dve spomenute ekipe u ovom trenutku daleko ispred ostatka konkurencije o čemu svedoči i više od pola sekunde zaostatka petoplasiranog Fernanda Alonsa (Ferari) za Batonom.

Povezana vest:  Ralf Šumaher cilja GP

Zanimljivo je kako je poredak prve petorice potpuno identičan onome od pre dve nedelje iz Melburna. Nik Hajdfeld u Renou će startovati sa šestog mesta, a krug desetorice najboljih zatvaraju Felipe Masa (Ferari), Vitalij Petrov (Reno), Niko Rozberg (Mercedes) i Kamui Kobajaši (Zauber).

Sedmostruki svetski prvak Mihael Šumaher u Mercedesu nije se uspeo plasirati u završnu kvalifikacionu rundu i u nedeljnu će trku, koja počinje u 10 sati po srednjoevropskom vremenu, krenuti s 11. mesta.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fernando Alonso: Hamilton je jedini koji može da pobedi, a da nema najjači bolid

VN Malezije, rezultati kvalifikacija:

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:34.870

2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +0.104

3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.309

4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +0.330

5. Fernando Alonso (Ferrari) +0.932

6. Nick Heidfeld (Renault) +1.254

7. Felipe Massa (Ferrari) +1.381

8. Vitalij Petrov (Renault) +1.454

9. Nico Rosberg (Mercedes) +1.939

10. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) +1.950