hispanija_bolid_na_stazi_VN_australije_2011

Bolidi Vilijamsa i Hispanije pregazili stjuarte

 

Kvalifikacije nisu bile preterano uspešne za Pastora Maldonada iz Vilijamsa. Čim je završio vožnju, njegov pokvareni bolid preuzeli su stjuarti na stazi. Ipak, Maldonado nije tema. Ni kriv ni dužan našao se u centru pažnje jedan od stjuarta, koga su kolege prosto pregazile.

Uigrana ekipa stjuarta sa Sepanga toliko se dobro razume u posao da su gurajući pokvareni Maldonadov bolid srušili jednog kolegu i nonšalantno prešli preko njega, ne obrativši uopšte pažnju. Čovek srećom nije povređen i odmah se pridigao, dok su njegove kolege potpuno „iskulirale” u želji da se posao obavi.

Povezana vest:  Debitant potcenio značaj rezervoara

Ali ovo današnje gaženje nije jedino koje se desilo u Maleziji. Juče se desio sličan slučaj, ali akter je bio bolid Vitantonija Liućija. člana Hispania Racing Teama

Nije, međutim,italijanski vozač bio ništa kriv. Nakon što je odustao tokom drugoga slobodnog treninga u petak, Liući je napustio bolid, a za njega su se trebali pobrinuti radnici na stazi.

Povezana vest:  Poredak vozača na trci za Veliku nagradu Monaka

Jedan neoprezan među njima, više koncentriran na svoj voki-toki nego na preteći prednji levi točak koji mu se sasvim približio dok su gurali bolid, pao je ispod vozila i točak je uskoro završio na njemu. Od prilično izvesne povrede kolena kolegu je spasio drugi radnik okrenuvši mu nogu nadole.

Čim je točak prešao nakon njega srećni se stjuart, živ i zdrav, pridigao i nastavio s poslom.

Povezana vest:  SEBASTIJAN FETEL JOŠ VERUJE DA MOŽE DO TITULE

Obojica HRT-ovih vozača, Liući i Indijac Narain Kartikejan, i na drugome su kvalifikacionom treningu u sezoni ostvarili najsporije rezultate. Za razliku od VN Australije pre dve nedelje, ovaj su put barem ostali unutar „kvote 107 posto“, odnosno unutar dopuštenih sedam posto vremenskog zaostatka za najbržim vozačem treninga (Fetel), te će tako u nedelju upisati prvi ovosezonski start u trku.