f1_grand_prix_logo

U Bahreinu žele da organizuju trku ove godine

 

Organizatori trke za Veliku nagradu Bahreina i dalje se nadaju da će moći da se održi ta trka Formule jedan, uprkos antivladinim protestima koji i dalje traju u toj ostrvskoj zemlji. VN Bahreina trebalo je da se održi 13. marta, na početku sezone u Formuli jedan, ali je princ zemlje, Salman bin Hamad Al Halifa otkazao pošto su protesti zakočili zemlju.

Povezana vest:  Kubica u subotu ide na novu operaciju

Sezona F1 počela je tako u Australiji, 27. marta. Svetska automobilska federacija (FIA) dala je rok organizatorima u Bahreinu do 1. maja da odluče da li može da se zakaže novi datum ove godine.

Izvršni direktor staze u Bahreinu, Šeik Salman bin Isa Al Halifa rekao je danas da nije doneta odluka o novom datumu, ali da se radi na tome.

Povezana vest:  VN Mađarske, Veberu četvrta pobeda u sezoni

-U stalnom smo kontaktu sa vlastima da bismo ponovo zakazali VN 2011. Sada kada je bezbednost prevladala i kada se normalan život vraća u Bahrein, zahvaljujući mudrom rukovodstvu, pojačavamo kontakte da bismo bili domaćini trke – rekao je Al Halifa.

U vreme otkazivanja, demonstranti su navodili da bi održavanje trke bila uvreda žrtvama pobune i dokaz da sunitska vladajuća porodica, koja je na vlasti 200 godina, nije saslušala zahteve šiitske populacije, koja želi više učešća u državnom odlučivanju.

Povezana vest:  Indija od sledeće godine domaćin trke Formule jedan

Vlasti su žustro slomile pobunu od kada je prošlog meseca uveden preki sud. Najmanje 29 ljudi je ubijeno od početka protesta, 14. februara.