Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da mu je ova sezona najbolja u karijeri.

Hamilton se bori za petu šampionsku titulu sa Sebastijanom Fetelom iz Ferarija. On je ove sezone ostvario osam pobeda, od kojih tri uzastopne, a poslednju prošle nedelje u trci za Veliku nagradu Rusije, posle koje je uvećao prednost u generalnom plasmanu na 50 bodova.

„Ovo je najbolja takmičarska godina u mojoj karijeri“, rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Hamilton je ove sezone vozio gotovo bez greške, dok je Fetel u nekoliko navrata grešio na stazi, ali je i boksu Ferarija napravljeno nekoliko loših odluka.

Hamilton je rekao da ekipa nije očekivala da će biti toliko brza u Sočiju i ocenio da će u predstojećoj trci na stazi Suzuka u Japanu borba biti neizvesnija i da će vikend biti napet.

Povezana vest:  Rog: Bez Formule jedan na Olimpijskim igrama

Aktuelni svetski prvak dodao je da neće menjati pristup i da će ostati pri „napadačkom stilu“ pre nego defanzivnom, u poslednjih pet trka pre kraja šampionata.

„Nikada ne menjam pristup. Razvijao se i napredovao tokom godina, ali nikada nisam morao da ga menjam. Znamo da jedna greška ili jedna nezavršena trka mogu mnogo da utiču, pa želimo da napravimo što veću prednost. Briga o tome da ne pobedimo je verovatno manja nego na početku sezone, ali fokus je ostao isti“, rekao je Hamilton.

Povezana vest:  Šumaher impresioniran novim bolidom

On je ponovio da su mu osećanja pomešana, nakon što je u Sočiju od njegovog klupskog kolege Valterija Botasa iz ekipe traženo da mu prepusti poziciju.

Prošle nedelje na pobedničkom postolju činilo se da Hamilton nudi pehar pobednika Botasu.

„Bilo je izuzetno neprijatno na podijumu, nisam znao šta da radim. Nisam želeo da budem gore, nisam mislio da je ispravno da stojim na prvom mestu“, rekao je Hamilton.

U prošlosti po izdavanju timskih naredbi poznat je bio Ferari, ali je italijanska ekipa to prekinula kada su u pitanju Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen.

Povezana vest:  Branioci Eklstona traže prekid suđenja

„Timske naredbe smo imali smo u toj poslednjoj trci. U drugim trkama radili smo sve zajedno, kao tim. U nekim trkama kada Valteri nije bio medju prvih pet, a poredak je bio Ferari, ja, pa iza mene drugi Ferari, i Ferariji su radili zajedno, što znači da kada su zaustavili jedno vozilo, onda sam i ja morao da se zaustavim. Radili su kao tim u odredjenim delovima godine. Ali, u ključnim trenucima, kao što je bila trka u Monci, nisu. Da li je to iznenadjenje? Jeste, pošto su timske naredbe radili u prošlosti i zašto bi to menjali… To nije moj problem“, rekao je Hamilton.