fernando_alonso_portret

 

Alonso nezadovoljan brzinom Ferarijevog bolida

 

Dvostruki prvak sveta u Fomuli 1 i vozač Ferarija Fernando Alonso izjavio je danas da njegov tim ne poseduje dovoljno brz bolid, kao i da ga je kvar zadnjeg krila dodatno usporio na trci za „Veliku nagradu Malezije“.

-U Formuli 1 nema tajni. Aerodinamičnost je najbitnija za perfomanse bolida – rekao je pilot Ferarija i dodao da ne očekuje brz pronalazak „leka“.

Povezana vest:  Fernando Alonso pobednik Velike nagrade Velike Britanije

Alonso je dodao da na trci za „Veliku nagradu Kine“ očekuje još jedan težak vikend, ali da staza omogućava veću konkurentnost onih koji u ovom trenutku zaostaju za vodećim timovima.

Tokom trke vozač Ferarija je imao teškoće sa hidrauličnim priključkom i zadnjim krilom, ali je prema poslednjim vestima iz Skuderije taj problem rešen, preneo je Rojters.

Povezana vest:  DRUGI DAN TESTIRANJA U VALENSIJI, Masa pomera granice

Šef Ferarijevog tima Stefano Domenikali je nakon trke u Kuala Lumpuru odmah otputovao u sedište Ferarija u Maranelu da ispravi nedostateke bolida, kako bi se što pre uključio u trku sa Red Bulom i Meklarenom.

Najbrži na stazi „Sepang“ bio je Sebastijan Fetel, a Alonso je trku završio na šestom mestu, pošto je kažnjen zbog bliskog kontakta sa Luisom Hamiltonom.

Povezana vest:  POČELO PRVO PREDSEZONSKO TESTIRANJE U VALENSIJI, Masa najbrži prvog dana