sebastian_vetel_1

DIREKTOR TORO ROSA: Fetel je u rangu Sene!

 

Malo ko se usuđuje da bilo kog današnjeg vozača, pa makar bio to i sedmostruki šampion Mihael Šumaher, stavi u isti rang sa legendarnim osvajačem tri titule Brazilcem Ajrtonom Senom.

Na to se odvažio direktor Toro Rosa, filijale Red Bula, Đorđo Askaneli stavivši u istu ravan sa Senom branioca titule Sebastijana Fetela. Tvrdnja zvuči suviše hrabro, međutim Askaneli je sarađivao sa Kišnim čovekom iz Brazila tokom njegovih dana u Meklarenu, kao i sa Fetelom 2007. i 2008. kada je Nemac bio član Toro Rosa.

Povezana vest:  FORMULA 1, Masa u Vilijamsu 2014. godine

Obzirom da je mogao iz prve ruke da se uveri u kvalitete oba vozača, Askaneli tvrdi da su oba vozila perfektno. Čak je spomenuo i Mihaela Šumahera sa kojim je sarađivao u Ferariju kao manje nadarenog u odnosu na Senu i Fetela.

– Veoma sam srećan jer sam dva puta u životu video savršenstvo-jednom sa Senom i drugi put sa Fetelom. Uz svo poštovanje Šumaher je drugačiji jer je morao da uloži veći napor da bi uspeo u odnosu na Senu i Fetela. Sa njima dvojicom je bilo drugačije – objašnjava Askaneli.

Povezana vest:  POKRENUTRA ISTARGA ZBOG ŠUMAHEROVOG OBILAŽENJA ALONSA

Uz poštovanje na iskustvu koje Askaneli neosporno ima, čini se da je Italijan ipak bio previše hrabar poredeći izuzetno talentovanog Fetela sa jednim od najvećih vozača koje je najbrži cirkus ikada imao – Ajrtonom Senom da Silvom.