Sebastian_Vettel_celebrating_World_Championship victory_GP_of_Japan

Flavio Briatore: Vetel nije najbolji!

 

Flavio Briatore (61), italijanski milijarder i bivši menadžer ekipe ING Reno F1 koji se povukao iz Formule 1 posle optužbi za nameštanje trke 2008. u Singapuru, izjavio je da Vetel, iako je dvostruki svetski prvak u Svetskom prvenstvu Formule 1, ipak nije najbolji vozač u Formuli 1. Briatore, poznat po svom „oštrom“ jeziku i tome što je uvek na događanjima u Formuli 1 bio okružen lepim ženama, rekao je da Vetel nije najbolji vozač u Formuli 1 iako je dominirao cele sezone i osigurao titulu četiri trke prije kraja sezone.

Povezana vest:  Luis Hamilton sportista godine u izboru BBC

Sebastian Vetel je u timu Red Bul Renoa osigurao naslov najboljeg na prošloj trci u Velikoj nagradi Japana na kojoj je osvojio treće mesto, što mu je drugi nalošiji rezultat ove sezone, a samo na trci za Veliku nagradu Nemačke nije bio na pobedničkom postolju. U 15 ovosezonskih trka pobedio je devet puta, ali po Briatoreu ga to ipak stavlja na treće mesto među današnjim vozačima, iza Fernanda Alonsa i Luisa Hamiltona.

Povezana vest:  Luis Hamilton startuje sa pol pozicije u Šangaju

-Vetel je jako dobar vozač ali to je najvećim delom zasluga fenomenalnog Red Bulovog bolida. On nije najbolji. Zamislite trku gde svi vozači voze isti bolid, Vetel bi tada bio iza Alonsa i Hamiltona.“

Vetel je ove godine osvojio 12 najboljih startnih pozicija i Briatore priznaje da je najbrži u jednom krugu ali bi po njegovim rečima u trkama bio iza Alonsa i Hamiltona.

Povezana vest:  Fetel osvojio četvrtu uzastopnu šampionsku titulu u F1

-U jednom krugu, da voze iste bolide, mislim da bi Vetel bio prvi ispred Alonsa i Hamiltona ali u trci mu to ne bi uspelo – izjavio je kontraverzni Italijan.