felipe_masa_monte_karlo_portret

Masa: Ferari može biti samo bolji

Posle tri odvožene trke Svetskog prvenstva u Formuli 1 navijači Ferarija nikako ne mogu biti zadovoljni bolidom, kao ni rezultatima svojih miljenika, Fernanda Alonsa i Felipea Mase.

Već sada Ferari prilično bodovno kaska za Red Bul Renoom i MekLaren Mercedesom. Imaju više nego upola manje bodova od Red Bula (105:50), dok im MekLaren beži za 35 bodova.

Povezana vest:  Hajdfeld najbrži na testiranju u Heresu

Ma primer, Brazilac Masa je dosad osvojio sedmo, šesto i peto mesto, a o svemu dosad viđenom kaže:

-Uvek je lako govoriti nakon trke šta je moglo doneti bolji rezultat. Prošlog vikenda u Kini, u Šangaju, verovatno je dobitna kombinacija bila trostruko zaustavljanje u boksu, a ne dvostruko. Ali, ponavljam, jednostavnije je sada pametovati negoli za vreme trke donositi prave odluke – rekao je Masa i nastavio:

Povezana vest:  Hamilton srećan zbog pobede u Sočiju

-Videli ste kako je polovna ekipa bila za jednu varijantu, a polovina za drugu. To je samo dokaz da svi mi još uvek lutamo u mraku. Ni jedna ekipa nema istančanu politiku i zato je nakon tri trke jako hrabro donositi nekakve velike zaključke.

Masa definitivno veruje u promenu odnosa snaga kada su konstruktori u pitanju, te najavljuje:

Povezana vest:  FORMULA 1, Red Bul angažovao Sebastijana Buemija

-Ferari može biti samo bolji. To je najbolja vest u svemu – zaključio je trenutno šesti vozač u ukupnom redosledu. Jedno mesto je bolje plasiran njegov timski kolega, Španac Fernando Alonso.