formula_1

Dejvid Kultard: Biće uzbudljiva sezona što je sjajno za sport!

Posle trke u Maleziji i druge uzastopne pobede Sebastijana Fetela sa pol pozicije mnogi su strahovali da će se Nemac prošetati do titule. Međutim, branilac titule u Kini je morao da se zadovolji drugim mestom kada ga je Luis Hemilton prestigao četiri kruga pre kraja.

Pobeda je Britanca približila na 21 bod zaostatka za Fetelom, dok njegov klupski kolega iz Meklarena Dženson Baton i Fetelov kolega iz Red Bula Mark Veber za njim zaostaju 10 bodova.

Povezana vest:  DRUGI DAN TESTIRANJA U VALENSIJI, Masa pomera granice

Upravo je ovakav početak sezone razlog zbog kojeg se Dejvid Kultard, nekadašnji vozač u najbržem cirusu, nada da i ove godine mogla da se dogodi neizvesna borba za titulu.

-Nikad nije u pitanju samo jedan vozač, niti se do sada dogodilo da jedan vozač pobedi na svakoj trci. Dobar primer je prošla sezona gde se sve odlučivalo na poslednjoj trci – smatra Kultard. – Ne znam da li će tako biti i ove godine, ali mislim da je Hamiltonov trijumf u Kini bio jedan od najboljih kojih se ja sećam jer je morao da prestigne i Džensona Batona i skoro je imao kontakt sa njim. Biće uzbudljiva sezona što je sjajno za sport.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton: Mercedes je drugi najbolji tim u Formuli 1

Sadašnji komentator BBC-a i savetnik u Red Bulu ne zaboravlja ni Ferari u priči za titulu.

-Ne smete nikoga podceniti, čak ni Ferari, iako imaju loš početak sezone. Mislim da je važno za dobrobit sporta da različiti vozači pobeđuju. Kao i u fudbalu, ako stalno pobeđuje ista ekipe postaje dosadno – objašnjava Kultard.

Škot se osvrnuo i na Sebastijana Fetela, najmlađeg šampiona u istoriji najbržeg cirkusa:

Povezana vest:  ERIK BULIJE PRIZNAO DA JE PREUZEO RIZIK SA RUSOM: Vitalij je bio kocka

-To je neverovatan uspeh. Vozači u Formuli 1 su sve mlađi i mlađi. Što se mene tiče on je veliki šampion, a voli ga i publika.