LewisHamilton3

Luis ostaje u Meklarenu

 

Priče koje neprestano kolaju od početka sezone kako bi Luis Hemilton mogao da ode iz Meklarena presekao je šef ekipe iz Vokinga Martin Vitmarš naglasivši da je samo pitanje vremena kada će početi razgovori sa Britancem o produžetku saradnje.

Govorkanja o potencijalnom odlasku Hemiltona iz Meklarena usledile su posle ne baš glatkog početka sezone britanske ekipe. Takvim spekulacijama doprineo je i Hemilton kontroverznim izjavama.

Povezana vest:  Wilijams izlazi na berzu da osigura budućnost

U jednom trenutku naglasio je da njegova „lojalnost ekipi ima granice”, ali je već narednog dana insistirao da je „potpuno posvećen timu i da želi da im pomogne”.

Bez obzira na ovakve izjave šampiona iz 2008. Martin Vitmarš veruje da je samo pitanje vremena kada će se Hemilton dugoročno obavezati Meklarenu, iako nema žurbe.

Povezana vest:  Bruno Sena u Vilijamsu

– Luisa čeka duga karijera i smatram da je dovoljno inteligentan i da shvata koliko je za njega dobro okruženje koje ima u Meklarenu – uveren je Vitmarš. – Jasno mi je stavio do znanja da želi i dalje da bude deo ekipe, a ja sam mu takođe jasno rekao da želim da ostane sa nama. U određenom trenutku ćemo to naravno staviti i na papir. Ali mislim da niko od nas ne smatra da to mora da se završi u narednih tri ili šest meseci. Verujem mu i mislim da i on veruje meni.

Povezana vest:  Niko Rozberg pobedio u trci za Veliku nagradu Meksika