adrian-sutil

Adrijan Zutil se izvinio zbog incidenta u Šangaju

Vozači Formule 1 imaju dosta uzbuđenja na trkama, ali izgleda da jednoličan život između dve Velike nagrade umeju da učine uzbudljivijim mada na neobične načine.

Ispostavilo se da je tako uradio vozač Fors Indije Adrijan Zutil obzirom da se izvinio zbog umešanosti u sukob sa Erikom Luksom izvršnim direktorom većinskog vlasnika ekipe Lotus Reno, Đeni Kapital.

Povezana vest:  VN MAĐARSKE, Baton pobedio u Mađarskoj

O incidentu se ne zna mnogo osim da se dogodio na proslavi trijumfa Luisa Hemiltona u Kini, u klubu M1NT u Šangaju. Da sve nije bilo bezazleno govori i činjenica da je Luks posle tuče završio u bolnici kako bi mu zašili ranu na vratu koja je krvarila.

– Na događaju kome sam prisustvovao kao privatno lice, a ne predstavnik Fors Indije dogodile su se neke stvari kojima sam i sam doprineo. Povredio sam drugu osobu potpuno nenamerno – objasnio je Zutil. – Žalim zbog incidenta i već zam se izvinio. Obzirom da je u pitanju privatna stvar bez ikakve povezanosti sa Formulom 1 ili mojim poslom vozača Formule 1, nadam se da će svi razumeti što više neću govoriti na ovu temu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Fetel pod istragom sudija zbog blokiranja Alonsa

Zutilova ekipa Fors Indija oglasila se saopštenjem odbijajući da komentariše događaj:

– To je privatna stvar između umešanih ljudi, a mi nemamo nikakve informacije i zbog toga ne želimo ništa da komentarišemo.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) obaveštena je o događaju, ali će rešavanje problema prepustiti umešanim stranama.