adrian-sutil

Zutil dobija kaznenu prijavu, isto preti i Hamiltonu

Nerazjašnjeni fizički incident odigrao se 17. aprila u Šangaju nakon trke Formule 1 za Veliku nagradu Kine. U njemu su učestvovali Nemac Adrijan Zutil i Englez Luis Hamilton.

Nemački 28-godišnji pilot Fors Indije navodno je u jednoj lokalnoj diskoteci prouzrokovao povređivanje Erika Luksa, jednog od direktora Renoa. Navodno su se njih dvojica posvađala, a sve je nekoliko trenutaka kasnije završilo navodnom povredom vrata, zbog čega je Luks zatražio jekarsku pomoć u obližnjoj bolnici.

Povezana vest:  Šumaher dobio plućnu infekciju

Luksov advokat najavio je kaznenu prijavu protiv nemačkog pilota zbog nanošenja teških fizičkih povreda. Nije otklonio mogućnost dodatne tužbe, što postaje zanimljivije ako se zna da je sa Zutilom u tom trenutku slavio i McLarenov vozač Luis Hamilton.

-Gospodin Luks dopušta mogućnost pokretanja postupka protiv drugih osoba koje su sudelovale u incidentu – rekao je Mark Henzelin.

Povezana vest:  Formula 1 u Londonu?

Zutilov menadžer Manfred Zimerman za Bild je kratko izjavio:

-Dobijemo li prijavu, uzvratićemo na odgovarajući način. Adrijan je u više navrata pokušao doći u kontakt s gospodinom Luksom, ali bez uspeha. U svakom slučaju, radilo se o slučajnoj nezgodi u kojoj nije bilo nikakve namere.