mark_veber_4Veberu pol-pozicija na VN Nemačke, Hamilton drugi

Staza Nirburgring je ovih dana domaćin najboljim svetskim vozačima Formule 1, a u subotu je odrađen i službeni trening za pozicije, pre nedeljne, desete trke sezone koja počinje u 14 sati.

Red Bul Reno je opet, kao svaki put dosad u sezoni, bio najbolji, ali ipak ne toliko da zauzme prve dve pozicije.

Zanimljivost službenog treninga je ta da najbolji vozač ove godine, Nemac Sebastijan Fetel, neće u nedelju startovati iz prvog reda, što je retkost. Naime, na svim dosadašnjim službenim treninzima ove sezone je Fetel bio ili prvi ili drugi (sedam puta prvi, dvaput drugi). Također, prvi put Fetel iz prvog reda neće startovati nakon 14 uzastopnih trka (deset puta prvi, četiri puta drugi). Zadnji je puta jednako ili jače loš bio u Moncz+i 12. septembra prošle godine, kada je odvozio šesto vreme kvalifikacija.

Povezana vest:  ZA ROSA BRONA TURSKA KONAČNI TEST ZA BOLID

Fetel je ostvario treće vreme, a ispred njega su se plasirali timski kolega Mark Veber kao najbolji, te Britanac Luis Hamilton u MekLarenu, i to u poslednjem krugu treninga. Britancu je to najbolji plasman od VN Malezije, druge trke sezone održane 10. aprila.

Za Vebera je ovo druga trka zaredom kako je ostvario najbolje vreme na službenom treningu. Pre toga je pobedio u borbi za „pole-position“ VN Velike Britanije.

Povezana vest:  Hamilton kažnjen zbog delimične promene motora

Uz Fetela će u drugom redu na startu trke biti još Španac Fernando Alonso iz Ferarija, dok iz trećeg reda startaju Felipe Masa iz Ferarija i Niko Rozberg, vozač Mercedesa.

Velika nagrada Nemačke, službeni trening:

1. Mark Webber (Red Bull Renault) 1:30.079

2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0.055

3. Sebastian Vettel (Red Bull Renaul) +0.137

Povezana vest:  Policija u Melburnu zaplenila automobil Luisa Hamiltona

4. Fernando Alonso (Ferrari) +0.363

5. Felipe Massa (Ferrari) +0.831

6. Nico Rosberg (Mercedes) +1.184

7. Jenson Button (McLaren) +1.209

8. Adrian Sutil (Force India) +1.931

9. Vitalij Petrov (Renault) +2.108

10. Michael Schumacher (Mercedes) +2.403