baton_sampanjac_australija

VN MAĐARSKE

Baton: Pobedili smo jer smo brzi, a ne zbog kiše

Veliki jubilej, 200. trku u Formuli 1, Britanac Dženson Baton proslavio je na najbolji mogući način – pobedom na Velikoj nagradi Mađarske na stazi Hungaroring.

U izuzetno zanimljivoj trci, u uslovima u kojima je kiša nekoliko puta kvasila stazu, vozač MekLarena na kraju je pronašao put do svoje 11. pobede u karijeri i druge ove sezone.

Povezana vest:  Ferari odbacio navode da napušta Formulu 1

-Danas smo pobedili isključivo zato što smo brzi. Čak i da nije padala kiša, ne bi bilo važno – istakao je Baton nakon 11. trke sezone.

-Na Hungaroringu sam ostvario i svoju prvu pobedu u karijeri i to u vrlo sličnim uslovima kao što su bili ove nedelje. Iz nekog razloga mi se sviđaju uslovi na ovoj stazi, ne znam zašto. Bio je ovo velik vikend za celu ekipu, sada idemo na odmor (sledeća trka je VN Belgije tek 28. avgusta) s lepim osećanjima, ali svaki dan ćemo razmišljati o Spa-Francorchampsu – dodao je Britanac.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Meksika

Relativno zadovoljan je nakon trke bio i svetski prvak Sebastijan Fetel (Red Bll) koji je završio na drugom mestu. Njegova prednost u ukupnom poretku pred ekipnim kolegom Markom Veberom iznosi velikih 85 bodova, a pred ostatkom društva još i više, tako da može mirno spavati.

-Mislim da smo napravili važan korak današnjim drugim mestom iako nam je i pobeda bila dohvatljiva. Očigledno je da je u poslednje dve urke MekLaren napravio nekoliko koraka napred, moramo videti kako odgovoriti na to. Nisam potpuno zadovoljan jer sam startovao s prve pozicije i mislio sam da možemo do pobede. Ipak, osvojili smo dosta bodova – rekao je Nemac.

Povezana vest:  VN KINE, Vetel uverljiv na prvom treningu