Nick_Heidfeld

VN MAĐARSKE

Hajdfeld nakon eksplozije: Ovo nikad nisam vidio

Nemački vozač Renoa Nik Hajdfeld imao je vatreni oproštaj od ovogodišnje Velike nagrade Mađarske koja se u nedelju vozila na stazi Hungaroring.

Hajdfeld je u 25. krugu ušao u boks na promenu guma da bi se odmah po povratku na stazu morao spašavati iskakanjem iz bolida. Već je u boksu bio vidljiv dim oko bolida, a čim se Hajdfeld želeo vratiti u trku, njegov se automobil zapalio. Nemac je uspeo da parkira sa strane i iskoči, a ubrzo su stigli i vatrogasci. Jedan od njih je i povređen kada je na levoj strani bolida došlo do manje eksplozije.

Povezana vest:  Šumaher otpisao ovu sezonu i fokusira se na 2011.

-Promena guma je trajala duže nego obično, tako da mi se čini da se nešto pregrejalo. Moje prve misli nakon što sam video dim bile su „idem dalje, možda će vetar rastjerati dim kao što se i ranije događalo“. Ali, ovaj je put dim je nastavio da suklja, a onda sam vidio i vatru i morao sam iskočiti. Nakon toga je došlo i do male eksplozije, što još nikad dosad nisam vidio u Formuli 1 – priznao je 34-godišnji vozač.

Povezana vest:  U MERCEDESU POLAKO GUBE STRPLJENJE

Reno još uvek nije objavio razloge požara na bolidu, a zasad je nepoznata i težina povrede stjuarda koji je nastradao prilikom gašenja vatre.

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDE!