Beograd domaćin EOK u 2010

 

vlade_divac_oksBeograd će biti domaćin 39. Generalne Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta u 2010. godini. Predstavnici Olimpijskih komiteta evropskih zemalja, danas su u Lisabonu na kraju prvog dana zasedanja 38. Generalne Skupštine EOK poverili organizaciju naredne Skupštine Olimpijskom komitetu Srbije.

U godini kada proslavlja 100 godina postojanja Olimpijski komitet Srbije imaće čast da ugosti Olimpijsku porodicu, prvi put posle Evropskog olimpijskog festivala za mlade održanog u Beogradu u julu 2007.

Povezana vest:  RAGBI 13, Srbija u petak gostuje Francuskoj

-Ponosni smo što nam je ukazano poverenje da organizujemo ovako značajan događaj, tim pre što u 2010. godini proslavljamo 100 godina Olimpijskog komiteta Srbije. Biće to sjajna prilika za promociju Olimpijskog pokreta i ideje olimpizma u našoj zemlji. Imaćemo čast da još jadanput članovima Olimpijske porodice pokažemo svoje gostoprimstvo – izjavio je predsednik OKS Vlade Divac.

Povezana vest:  SLOHKEJ LIGA, Partizan i Olimpija sutra igraju treći put ove sezone

Krajem naredne godine ovim povodom Beograd će posetiti: čelnici 49 olimpijskih komiteta evropskih zemalja i Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i predstavnici Organizacionih komiteta predstojećih Olimpijskih igara, Olimpijskih igara za mlade i  Evropskih Olimpijskih festivala za mlade. Brojni članovi Olimpijske porodice boraviće u našem gradu i tom prilikom biće organizovana i centralna proslava povodom jubileja olimpijskog pokreta u Srbiji.

Organizacija ovog najvećeg događaja EOK-a u narednoj godini, kao i dolazak velikog broja gostiju iz sveta, biće od izuzetnog, ne samo sportskog značaja, kako za Olimpijski komitet Srbije tako i za grad Beograd i Republiku Srbiju.

Povezana vest:  SKVOŠ, Klupsko državno prvenstvo

Po proglašenju domaćina naredne Generalne Skupštine predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i generalni sekretar Đorđe Višacki primili su brojne čestitke među kojima i predsednika EOK Patrika Hikija (Patrick Hickey) i generalnog sekretara Rafaela Panjocija (Rafaele Pagnozzi).