hnos_rodriguez_1992

Formula 1 se vraća u Meksiko nakon 20 godina

Meksiko radi na ideji da vrati Grand Prix trke Formule 1 u svoju zemlju nakon punih 20 godina, prenosi Reuters.

Meksička kompanija CIE radi zajedno s Karlosom Slimom Domitom, sinom najbogatijeg čoveka na svetu Karlosa Slima, na planu koji bi trebao dovesti najbrže vozače sveta ponovo u Meksiko.

Povezana vest:  Alonso: Bolid Ferarija je najbolji koji sam vozio

-Radimo na tome – kratko je za Reuters prokomentirao Slim Domit.

Meksiko je dosad ugostio 15 trka Svetskog prvenstva. Prvo su to činili od 1963. pa sve do 1970., a zatim od 1986. pa do 1990. godine kada je poslednji put vožena trka svjetskog prvenstva Formule 1.

Hermanos Rodriguez staza u Sjudad de Meksiku, koja je u prošlosti ugostila svaku trku prvenstva, je prva opcija na kojoj bi se trka trebala voziti, međutim s obzirom da je od poslednje prošlo više od 20 godina, određene promene moraće da budu napravljene na stazi kako bi zadovoljila GP standarde. Druga opcija, prema pisanju Reutersa, je nova ulična staza u Guadalahari.

Povezana vest:  BRIJATORE UZ ALONSA, Hamiltona trebalo diskvalifikovati

Sada kada Meksikanci ponovo imaju vozača Formule 1, Serhija Pereza (Zauber), sve je ponovo spremno za povratak oktanskog cirkusa u Meksiko što je potvrdio i predsednik FIA-e Žan Tod.

-Danas Meksiko ima snažnu ekonomiju i uveren sam da će u skoroj budućnosti biti uvršten u kalendar Formule 1 – rekao je Tod Reutersu.