felipe_masa_monte_karlo_portret

Filipe Masa: Nemam šta da kažem Hamiltonu

 

Brazilac je frustriran što mu se Luis Hamilton nije izvinio zbog sudara u 12. krugu trke u Singapuru prošlog vikenda ali kaže da nema nameru da raspravlja o tome sa vozačem MekcLaren Mercedesa ovog vikenda u Japanu. Tenzije između Mase i Hamiltona porasle su nakon trke u Singapuru, pogotovo nakon Masinog dobacivanja tokom Luisovog intervjua i kasnije izjave kako Britanac u trkama ne koristi mozak i vozi vrlo opasno.

Ferrarijev vozač kaže da bi se on na Hamiltonovom mestu izvinio i da je na Britancu ostalo da dođe da popriča s njim kako bi rasčistili situaciju.

Povezana vest:  Hamilton na pol poziciji u trci za Veliku nagradu Kanade

-Pokušao sam da razgovaram sa njim ali on nije želeo da razgovara samnom. To je razlog mog razočarenja i frustracije. Da sam ja bio na njegovom mestu ja bih se izvinuo – izjavio je Masa.

-Želio sam razgovarati s njim nasamo, bez medija, ali kad sam ugledao da daje intervju učinio sam to što sam učinio jer sam očekivao malo drugačiju reakciju – nastavlja Brazilac.

-Ja u tom sudaru nisam napravio ništa osim što mi je probušena guma pa zato nemam sa njim o čemu da razgovaram. Ako on dođe do mene i želi razgovarati, u redu, ako ipak ne dođe li, isto tako je sve u redu – kazao je Masa, i dodao da nema o čemu razgovarati sa predsednikom Svjetske automobilističke organizacije (FIA) za trke Čarlijem Vitningom jer se nada da će kazna prolaska kroz boksove u prošloj trci „pripitomiti“ Hamiltona.

Povezana vest:  Suzi Volf prva žena vozač Formule 1 posle 22 godine

-FIA je rekla svoje, ako uzrokuješ nezgodu ili ako se na stazi ne ponašaš kako treba dobiješ kaznu prolaska kroz boksove, a Hamilton ju je dobio. Da budem pošten, vreme je da Luis shvati neke stvari.

-Massa se osvrnuo i na natpise u medijima oko razgovora putem radio veze sa svojim inženjerom Robom Smedlijem u kojoj dobija uputstva da „uništi Hamiltonu trku“

Povezana vest:  Hamilton pobedio u trci za Veliku nagrade Kanade

-Rob mi je davao usmerenje kako da vozim u trci a nikako nije mislio da ikome uništim trku. Čak da mi to i narede iz boksa ja to nikada ne bih napravio. Ako bi slušali sve radio veze na stazi čuli bi svakojake stvari. Čak mi je bilo smešno kad sam video kolika se prašina digla oko te rečenice.