jenson_baton_malesijaBaton: Veoma posebna trka svima nama

Pobednik Velike nagrade Japana Dženson Baton rekao je danas da mu je trijumf drag jer je ostvaren na veoma posebnoj stazi.

-Ova trka je veoma posebna svima nama. Volimo ovo mesto tako da pobeda pred fantastičnom japanskom publikom mnogo znači. Moram da se zahvalim timu zbog poboljssanja koje smo imali poslednjih nekoliko trka. Čestitam njima i navijačima. Mislim da smo im priredili veliku zabavu danas – rekao je Baton na konferenciji za medije.

Povezana vest:  Baton: Ništa novo oko ugovora za iduću godinu

Drugoplasirani vozač Ferarija Fernando Alonso čestitao je Sebastijanu Fetelu na tituli i istakao je kako je trka bila zanimljiva.

-Čestitam Sebastijanu Fetelu na tituli. Trka je bila zanimljiva. Od starta nije bilo sve kako treba, ali je onda usledila dobra strategija. Odabrali smo prave momente za zaustavljanja u pit-stopu – rekao je Alonso.

Povezana vest:  Vozači Formule jedan ljuti

Alonso je kazao da on i njegov tim imaju dosta motiva da se ssto bolje prikažu u naredne četiri trke.

-Za nas je dobro posle nekoliko tesskih trka u kojima nismo bili konkurentni da se vratimo na dobar nivo i podijum mnogo znači timu. Imamo mnogo motivacije za naterdne trke ove sezone – istakao je Alonso.

Povezana vest:  DIREKTOR TORO ROSA: Fetel je u rangu Sene!

Na treće mesto plasirao se vozač Red Bula Sebastija Fetel koji je obezbedio titulu ssampiona.

U ovogodissnjoj sezoni Formule 1 voze se joss četiri trke, u Južnoj Koreji, Indiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Brazilu.