felipe_masa_monte_karlo_portretMasa: Hamilton me nije video? Ja njega jesam!

Najnoviji (ne)opravdani napadi na Luisa Hamiltona se nastavljaju i dalje. Njegov kontakt na današnjoj trci sa Felipeom Masom opet podiže prašinu oko načina vožnje Britanca.

Na današnjoj trci Svetskog prvenstva Formule 1 za VN Japana voženoj na stazi u Suzuki stari znanci Felipe Masa i Hamilton imali su „bliski susret“ u 22. krugu trke kada je Felipe ostao bez dela prednjeg krila, te je kasnije zbog komadića Masinog bolida na stazi posla imao i Bernd Majlander za volanom sigurnosnog automobila . Naime zbog delova bolida koji su ostali posle njihovog kontakta, a ugrožavali su sigurnost trke, Safety car je bio na stazi od 24. do 28. kruga.

Povezana vest:  Batonu druga pobeda sezone: Britanac trijumfovao u dramatičnoj trci u Šangaju

-Hamilton me nije video? Ja sam video njega i tu se nema ništa više za reći. Svetska automobilistička organizacija (FIA) će doneti odluku – rekao je Masa koji ne veruje da ga Hamilton nije video na stazi kod kontakta.

-To se uvek dešava meni? Ne samo meni, i svima drugima. Čak i tokom jučerašnjeg treninga i prošle trke. Da li smo u trci mogli bolje? Sigurno da jesmo, nešto nismo napravili dobro što se tiče strategije za ovu trku – izjavio je Ferarijev vozač Felipe Masa.

Povezana vest:  VN Nemačke: Buemi diskvalifikovan

Ne verujemo da će Hamilton „ostati dužan“ Brazilcu nakon ove izjave.