Kimi Raikkonen malezijaRaikonen: Stanje s povredom leđa ću testirati na treningu

Kimi Raikonen, finski vozač koji vozi za tim Lotusa u Formuli 1, poručio je kako će probleme s leđima koji su ga ometali u Singapuru bolje moći da proceni tek na treningu za iduću trku u Južnoj Koreji.
Iskusni Finac osetio je na Velikoj nagradi Singapura bolove u leđima. U pitanju je povreda koja ga muči još od jednog sudara iz 2001. godine. U kvalifikacijama je zauzeo tek 13. mesto, ali je svejedno odličnim nastupom na trci izborio pobedničko postolje. Osvojio je treće mesto.
-Osećam se bolje nego što je bio slučaj u subotu u Singapuru. Tada se stvarno nisam osećao baš dobro. Važno je ipak da sam uspeo da odradim trku, da smo napravili odličan posao s osiguranim postoljem – rekao je Raikonen, koji će od iduće sezone voziti uz Španca Fernanda Alonsa u timu Ferarija.
-Nije ovo prvi put da sam imao problema s leđima. To je nešto što vučem iz davnih vremena. Što se tiče iduće trke u Južnoj Koreji, tek ću na treningu idućeg petka moći adekvatno ustanoviti u kakvom su stanju moja leđa – rekao je Raikonen.

Povezana vest:  FORMULA 1, Eklston potvrdio 19 gran-pri trka u 2013.