luis_hamilton_monte_karlo_2010

Hamilton spreman za neprijatni doček u Brazilu

 

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je danas da je spreman za neprijatni doček brazilskih navijača na trci za Veliku nagradu Brazila, na kojoj je pre tri godine oduzeo titulu domaćem takmičaru Felipeu Masi. Hamilton je 2008. postao šampion Formule 1 posle osvojenog petog mesta u najdramatičnijoj završnici u istoriji tog sporta.

Povezana vest:  Šumaher: Ove sezone mnogo češće na pobedničkom postolju

Glavni konkurent vozača Meklarena Felipe Masa trijumfovao je na stazi Interlagos, ali to nije bilo dovoljno da prestigne Hamiltonovo vođstvo, koji je trku završio na petom mestu.

-Ne znam šta da očekujem, ali sigurno će biti nekih ljutih Masinih navijača. Bilo je teško kad smo se takmičili za šampionsku titulu, ali mislim da će sada biti sve uredu. Ukoliko ne, biće zanimljivo – rekao je Hamilton.

Povezana vest:  Sledeća sezona Formule jedan počinje dve nedelje ranije

Rivalitet imeđu Hamiltona i Mase dobio je novu dimenziju ove sezone, pošto su se dva vozača nekoliko puta sudarala na stazi, a Brazilac je prošlog meseca odbio da se pomiri sa kolegom.  Poslednja trka u šampionatu Formule 1 na programu je ovog vikenda na trci za Veliku nagradu Brazila u Sao Paolu.