sebastijan_vetel_monte_karlo_portret_2010

FORMULA 1
Fetel: Broj titula u nizu nije glavni motiv, samo želim da pobeđujem
 
Sebastijan Fetel ističe kako mu glavni motiv u sezoni koja počinje neće biti ulazak među tri vozača kojima je uspelo da osvoje naslov prvaka tri sezone u nizu.
Red Bullov vozač, te aktualni dvostruki Formula 1 prvak, Sebastijan Fetel, uoči vikenda otvaranja nove sezone Formule 1, osvrnuo se na novu sezonu u kojoj brani naslov od prošle godine, koji je osvojio u uverljivom stilu, a u kojoj bi mogao ući u istoriju.
Naime, uspe li Fetel i ove godine da odbrani naslov prvaka, ući će u istoriju kao treći Formula 1 vozač, koji je uspeo da osvoji titulu svetskog prvaka tri godine u nizu. Pre njega, to je uspelo tek legendama ovog sporta, Žuanu Manuelu Fandžu 1950-ih godina, te Mihaelu Šumaher 2000-ih godina. Fetel ističe kako bi bilo lepo pridružit se toj grupi, ali ističe kako mu to neće bit glavna motivacija za dolazeću sezonu.
-Znate, ja sam ovde da pobeđujem u svim trkama u kojima mogu. Glavni cilj ove sezone je ponovno osvojiti svetsko prvenstvo – dakle, to je cilj, i o tome ne možemo raspravljati u bilo kojem drugom kontekstu – rekao je, pa nastavio:
-Bez obzira što bi to bila treća u nizu, to ne stvara nikakvu razliku. Naravno da bi bilo lepo kada bi to uspeo, ali glavni razlog zašto sam tu je da se trkam i da pobeđujem.
Nemački vozač imao je solidnu predsezonu, u kojoj je Red Bull izgledao jako, ali nikako ne i dominantno. Bilo kako bilo, slaže li se Fetel s izjavama nekih drugih vozača, da će se prava slika ko je u kakvoj situaciji videti tek nakon subotnje kvalifikacione trke.
-U redu, svi smo ovde, i svi smo spremni za trku. Ali stvarno moramo sačekati kvalifikacionu trku, pa i nekoliko trka nakon toga, kako bi mogli nešto kvalitetnije prognozirati za ovu sezonu – rekao je Fetel, koji dodaje da sutrašnja testiranja neće mnogo toga reći.
-Možda ćemo nakon kvalifikacija nešto više znati, ali nakon sutrašnjih testiranja nećemo gotovo ništa.

 

Povezana vest:  FORMULA 1, Luis Hamilton osvojio pol poziciju u Silverstonu