fernando_alonso_portret

FORMULA 1
Alonso: Ništa ne može da se poredi sa ovim
 
Vozač Ferarija Fernando Alosno rekao je da mu je današnja pobeda u Valensiji verovatno najdraža u karijeri.
-Pobeda u ovoj trci mi je verovatno donela najbolji osećaj koji sam ikada osetio. Kada govorimo o emocijama, ništa ne može da se poredi sa ovim – rekao je Alonso, koji je plakao dok je na podijumu svirala španska himna.
Alonso je trijumfovao u Velikoj nagradi Evrope posle mnogo preticanja, udesa i neočekivanih odustajanja. Španac je pobedom u verovatno najboljoj trci ove godine postoa prvi vozač koji je pobedio dva puta u već izuzetnoj sezoni.
-To je sport, usponi i padovi. Juče smo imali tužne trenutke, ali nikada ne sme da se odustaje. U sportu uopšte, a pogotovo u Formuli jedan, sve može da se desi. Tu su automobil, strategija, preticanje, manevrisanje – rekao je Alonso.
Dvostruki šampion je počeo trku sa 11. mesta, ali je već u drugom krugu pretekao trojicu vozača i došao na osmo mesto. Posle toga je zaobišao i Marka Vebera, Bruna Senu i Mihaela Šumahera i tako izbio na četvrto mesto, iza Luisa Hamiltona.
-Imali smo fantastičnu trku, sjajan početak. Sećam se šest ili sedam preticanja koje smo imali. Danas je sve bilo na našoj strani, a imali smo i sreće – rekao je Alonso.
Čak i kada je došao na četvrto mesto, nije delovalo da će Španac pobediti, ali onda je otkazao Red Bul Sebastijana Fetela, koji je bio
rvi sa 20 sekundi prednosti.
-Ovo je velika šteta. Nismo sigurni šta se desilo. Baš me nervira ovo, bili smo na putu do pobede. Imali smo mehanički problem, ali ne znam šta tačno. Auto se samo ugasio – rekao je Fetel.
Sedmostruki šampion Mihael Šumaher popeo se na podijum prvi put još od 2006. godine.
-Nisam razmišljao o podijumu, čak ni pred kraj trke. Kada sam na kraju pitao momke kako smo završili, rekli su mi da smo treći. Ne mogu da verujem. Nisam to očekivao -rekao je Šumaher.

 

Povezana vest:  Fetel: Bez opuštanja u Abu Dabiju