Lewis_Hamilton_Abu_Dhabi_2011

FORMULA 1

Hamilton i Baton: Nemamo brzinu za šampionsku trku

 

Vozači Meklarena Luis Hamilton i Dženson Baton upozorili su danas da će, ukoliko se nešto ne promeni, njihov tim uskoro ispasti iz šampionske trke u Formuli 1. Hamilton je jučerašnju trku za Veliku nagradu Velike Britanije završio na osmom mestu, dok je Baton kao 10. prošao kroz cilj na stazi u Silverstonu.

Povezana vest:  Žan Tod: Šumaher se i dalje bori

-Daleko smo od Red Bula. Svaki krug sam davao maksimum i kao i uvek ostavio srce na stazi, ali nismo bili dovoljno brzi. Očekivali smo da će Red Bul biti u prednosti, ali oni su nastavili da napreduju ove sezone. Teško je u takvim okolnostima ostati u trci za titulu – rekao je Hamilton.

U generalnom plasmanu vodi Španac Fernando Alonso iz Fererija sa 129 bodova, 37 više od Hamiltona, dok je Baton osmi sa 79 bodova zaostatka. U konkurenciji konstruktora Meklaren zaostaje 74 boda za vodećim Red Bulom. Bolid Meklarena kritikovao je i Baton, koji smatra da nije kriv za bleda izdanja ove sezone.

Povezana vest:  Hamiltonu pol u Belgiji za izjednačenje Šumaherovog rekorda

-Slabost naših bolida vidi se i dok vozimo sa timovima iz srednje klase. Ne mislim da smo pogrešili u taktici, jednostavno u ovom trenutku nemamo brzinu – rekao je Baton.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 22. jula trkom za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu.