Sebastian_Vettel_F1_Abu_Dhabi

Rivali Red Bula: Fetel je imao sreće u Abu Dabiju
 
Rivali Red Bula, ekipe Ferarija i Meklarena, smatraju da je Nemac Sebastijan Fetal imao sreće da trku za Veliku nagradu Abu Dabija završi na podijumu.
Fetel je zbog kazne u kvalifikacijama trku počeo sa poslednje pozicije, ali je uprkos tome, na kraju bio treći, iza pobednika Kimija Raikonena iz Lotusa i Fernanda Alonsa iz Ferarija.
Šef Ferarija Stefano Dominikali rekao je da dvostrki šampion Formule 1 nije imao sreće u kvalifikacijama kada je zbog greške sa gorivom prebačen na kraj kolone, ali da mu se sve vratilo tokom trke čestim izlascima na stazu sigurnosnog vozila.
-Imao je sreće jer je ‘sejfti kar’ izlazio u za njega pravim trenucima, ali to je nešto što ne možete da kontrolišete. Počeo je sa poslednjeg mesta i završio na trećem, siguno je zadovoljan rezultatom – rekao je Dominkali.
On je dodao da je burni vikend u Abu Dabiju dokaz da trka za šampionsku titulu u Formuli 1 nije završena, iako Fetel ima deset bodova prednosti u odnosu na Alonsa.
Šef Meklarena Martin Vitmarš istakao je da je neobično da u jednoj trci dva put na stazu izlazi sigurnosni auto.
„Fetel nije morao da prestiže brže bolide. Mislim da je imao dosta sreće sa sigurnosnim vozilom i da ih je iskoristio na najbolji način“, rekao je Vitmarš.
Naredna trka, pretposlednja u sezoni, biće vožena u Ostinu 18. novembra za Veliku nagradu SAD.
Povezana vest:  Nick Heidfeld potpisao sa Mercedesom?!