fernando_alonso_monte_karlo_portret

FORMULA 1
Alonso: Izgubio sam kada mi je Grožan preleteo preko glave
 
Nemački pilot Formule 1, ekipe Red Bula, Sebastijan Fetel osvojio je treći uzastopni naslov svetskog prvaka, te s 25 godina postao najmlađi vozač kojem je to pošlo „za upravljačem“.
Fetel je u trku krenuo s četvrtog mesta, ubrzo je pao na sedmo, a nakon sudara s Brunom Senom i na poslednje mesto poretka. Nemac se ubrzo, po kišnim uslovima, vratio u Top 10 i na kraju izborio šesto mesto, dovoljno da za tri boda sačuva naslov prvaka, iako je u trku ušao s ogromnom zalihom od 13 bodova! Najveći konkurent za naslov Fernando Alonso trku je okončao na drugom mestu.
-Bila je ovo neverovatna trka. Mislim da je ovo bila najteža trka u mojoj karijeri. Dogodilo se apsolutno sve što mi je moglo otežati put do naslova. Ali, i u trenucima kada sam bio poslednji, verovao sam da možemo do željenog plasmana i naslova – rekao je Fetel nakon osvojenog naslova.
-Ljudi su ovog vikenda pokušali na bezbroj načina da nas izbace iz takta prljavim trikovima i pričama da ukoliko padne kiša, nemamo šta da tražimo. No, mislim da smo pokazali da nam kišni uslovi pašu jednako kao i kada je staza suva. S poslednjeg sam mesta nakon 15-ak krugova dostigao Fernanda. Mislim da to dovoljno govori o mojoj vožnji po mokrom – zaključio je Fetel.
Iako mu je naslov pobednika izmakao za svega tri boda, Alonso nije bio utučen, jer je svestan da je prvenstvo izgubljeno još ranije.
-Prvenstvo nije izgubljeno u Brazilu. Prvenstvo je izgubljeno u trenutku kada mi je Roman Grožan preleteo preko glave u Belgiji ili kada je Fetel samo dobio opomenu  nakon kvalifikacija u Japanu – rekao je sarkastično Španac.
-Bilo je situacija tokom sezone koje vas danas podsećaju na ova mala tri boda, ali to je sport. Iako sam završio kao drugi najbolji, svi su mi u ekipi čestitali kao da sam prvak. Ovo je bila moja najbolja godina u karijeri, a iduće 2013. vratićemo se još i jači  -zaključio je priču za ovu sezonu Alonso.

 

Povezana vest:  Fetel: Imali smo sreće