mihael_sumaher_portret

ROS BRON VERUJE U ŠUMAHERA

Mihael sve brži

 

Bez obzira što sedmostruki šampion Mihael Šumaher ne postiže dobre rezultate ove sezone, posle trogodišnje pauze u Formuli 1, šef ekipe Mercedes GP Ros Bron je upozorio sve rivale da je Nemac sve brži iz trke u trku.

– Mihael je, bez obzira na okolnosti koje su ograničile njegove mogućnosti u Melburnu i na Sepangu, sve brži kako trke prolaze. Nadamo se da ćemo i u Kini nasatviti sa poboljšanjima, a bilo bi veoma dobro kada bi Mihael imao čistu trku, jer bi tada mogao da pokaže napredak koji je ostvarioop od početka sezone – objašnjava Bron.

Povezana vest:  Lewis Hamilton zbog Nicole Scherzinger kupio avion

Šumaher je do sada u šampionatu sakupio devet bodova iz tri trke, dok je klupski kolega Niko Rozberg mnogo bolji sa 26 bodova.

Međutim, Mercedes nema još uvek pobedu u šampionatu za razliku od glavnih rivala Ferarija, Meklarena i Red Bula od kojih je svako trijumfovao na po jednoj trci. Razlog najverovatnije leži u tome što Mercedesov bolid W01 još uvek nije dovoljno brz.

Povezana vest:  Šumaher kandidat za predsednika Kelna?

Ipak, Bron je zadovoljan kako bolid funkcioniše:

– Naš bolid je pouzdan, uz izuzetak onoga što se desilo u Maleziji, i ja sam zaista zadovoljan onim što su prikazali naši vozači. Ostvarili smo očekivane rezultate u skladu sa mogućnostima bolida, ali moramo biti realni i priznati da nismo još uvek dovoljno brzi da bi bili u vrhu.

Povezana vest:  Hamilton najbrži na drugom treningu