Sebastian Vettel Malaysia

Fetel zadovoljan bolidom Red Bula

Aktuelni svetski šampion, Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula, iajvio je da ga je vozilo odlično služilo u današnjoj pobedi u trci Formule jedan za Veliku nagradu Singapura i istakao da ne obraća mnogo pažnje na plasman u svetskom šampionatu, gde je ubedljivo prvi.
-Početak je bio ‘čupav’, Niko Rozberg je bolje startovao, ali je ušao široko u krivinu. To sam uspeo da iskoristim i vratim se na prvo mesto. Bolid je bio neverovatan i bilo je zadovoljstvo voziti ga oko ove lude staze – rekao je Fetel posle trke.
Fetel je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Singapura i tako ostvario sedmu pobedu u sezoni.
-Trka u Singapuru je duga, mnoge stvari mogu da pođu naopako i ne možete sebi da dozvolite greške. Na kraju sam kontrolisao trku i brzinu. Bilo je teško, ali mi to volimo, jer je u Singapuru jedna od
najzahtevnijih trka – rekao je Fetel.
Fetel je prvi u šampionatu vozača sa 247 bodova, 60 više od vozača Ferarija Fernanda Alonsa.
-Da budem iskren, ne gledam previše tabelu. Samo želim da uživam u trenutku, u danima kao što je ovaj… samo o tome se radi – rekao je trostruki uzastopni šampion Formule jedan.
Alonso, koji je osvojio drugo mesto na trci u Singapuru, rekao je da njegova ekipa danas nije mogla da bude brža od Red Bula.
-Start je bio zabavan, ali znali smo da danas nećemo biti brži, pa smo morali da osmislimo drugačiju strategiju. Na kraju se isplatilo. Nemamo šta da izgubimo u šampionatu, trudili smo se, bolid je bio dobar, a i navijači su nas ‘gurali’ – rekao je Alonso.
Treće mesto zauzeo je vozač Lotusa Kimi Raikonen. On je vozio uz bolove zbog povrede leđa.
-Na sreću, nisam osećao prevelike bolove, ali sada se, posle trke, ne osećam dobro. To sada nije važno, pošto imam dve nedelje do sledeće trke da se oporavim. Mislim da sam imao dovoljno dobru brzinu i uspeo sam da zadržim treće mesto, niko nije mogao da me uhvati – rekao je Raikonen.

Povezana vest:  Rozbegu pol pozicija u Ostinu