Sebastian Vettel Great Britain

Fetel ne garantuje pobedu u Japanu

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je danas da neće biti lako pobediti na Velikoj nagradi Japana i da bi je neprikladno da se unapred računa na njegov trijumf.
-Nijedna pobeda nije sigurna. Naravno, postoji neka vrsta očekivanja zbog rezultata u prethodnom delu sezone i zato što mnogo volim stazu Suzuka, ali mislim da bi bilo neprikladno da unapred računamo na pobedu – rekao je Fetel.
Fetel će osvojiti titulu u Formuli jedan ako pobedi u Japanu, a Fernando Alonso završi trku ispod osmog mesta. Nemac bi se tako pridružio sunarodniku Mihaelu Šumaheru i Argentincu Huan-Manuelu Fanđu, koji su četiri puta uzastopno trijumfovali u Formuli jedan. 
Pet trka pre kraja, Fetel je prvi sa 272 poena, ispred Alonsa koji ima 195, dok je treći Kimi Raikonen sa 167. Vozač Ferarija Alonso rekao je da je zaostatak za Fetelom veliki, ali da se sigurno neće predati. 
-Fetel je u velikoj prednosti u poenima, ali i u nastupima, ne treba očekivati da će se desiti čudo do kraja šampionata. Drugo mesto u šampionatu konstruktora je realniji cilj, ali jedno je sigurno, nećemo se predati i davaćemo maksimum na svakoj trci do kraja – rekao je Alonso. 
U konkurenciji konstruktora Red Bul je prvi sa 402 boda, Ferari je drugi sa 284, a Mercedes treći sa 283. Velika nagrada Japana voziće se na stazi Suzuka u nedelju od 8.00 po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Hamilton i Alonso kažnjeni posle trke u Maleziji