luis_hamilton_malesija

Hamilton zaratio sa kolegama  

Vozaču Meklarena, Luisu Hamiltonu mogla bi da presedne sutašnje trka za Veliku nagradu Kine, pošto će mu verovatno sve vreme u ušima odzvanjati ljutiti glasovi njegovih kolega. Glavna tema današnjeg sastanka vozača bio je incident od pre dve nedelje kada je Hamilton na Velikoj nagradi Malezije dobio upozorenje stjuarda, pošto je krivudao, pokušavajući da izbegne preticanje Renoovog vozača Vitalija Petrova.

Povezana vest:  Fetel posle pobede u Belgiji korak bliži novoj tituli

Hamiltona su, zbog navodne opasne vožnje, kritikovali Rubens Barikelo i Robert Kubica, ali je Britanac odbacio optužbe:

-Nisam ga presekao. Bio je za dobru dužinu bolida iza mene, a ja sam pokušavao da se odlepim. Ne mislim da je moja vožnja bila opasna. Bilo je to dobro trkanje, koje nije imalo uticaja ni na koga drugog. Opušten sam po tom pitanju – izričit je Hamilton.

Povezana vest:  Hamilton: Biće tesna borba ove sezone

Petrov je bio besan posle trke.

-Ono što je uradio je pogrešno i normalno bi bilo da bude kažnjen. Nije to morao da uradi. Da sam ja to uradio, očekivao bih kaznu – rekao je Petrov

Barikelo, kaže da bi da je bio ne mestu Petrova, Hamiltonu “pokazao”. On je objasnio u Formuli 1 postoji nepisano pravilo prema kojem vozač koji želi da se “oslobodi pratnje” ima pravo da skrene samo jednom.

Povezana vest:  Nova pobeda Fetela na VN Evrope u Valensiji

-To se u ovom slučaju nije desilo – zaključio je Barikelo.