michael-schmacher-skijanje

Lekari: Šumaher kritično, naredno saopštenje u ponedeljak

Mihael Šumaher je i dalje u kritičnom stanju posle nesreće u nedelju na skijanju, saopštila je univerzitetska bolnica u Grenoblu u koju je primljen. 
-On je imao tešku povredu glave i bio je u komi po dolasku što je zahtevalo hitnu neurohirušku intervenciju – navodi se u saopštenju bolnice i dodaje da je on „i dalje u kritičnom stanju“. 
Saopštenje bolnice izdato u nedelju u 22.30 sati potpisala su dva lekara i pomoćnik direktora bolnice. Portparl bolnice rekao je novinarima da sledeći izveštaj o Šumaherovom stanju ne očkuju pre ponedeljka u 11.00 časova. 
Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher, u nedelju je na skijanju u Francuskoj udario glavom u stenu. Ranije je rečeno da je pretrpeo „ozbiljne povrede glave“, ali da mu vitalne funkcije mozga nisu oštećene. 
Kako su preneli mediji, Šumaher (44) je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-ogodišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. 
On je za menje od deset minuta helikopterom donet u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije je prenet u bolnicu u Grenoblu.

Povezana vest:  Pol di Resta test vozač Fors Indije