michael-schmacher-skijanjeZvaničnik FIS veruje u Šumaherov oporavak

Zvaničnik Međunarodne skijaške federacije (FIS) rekao je da je legendi Formule 1 Mihaelu Šumaheru život spasila kaciga, istakavši da bi rekreativni skijaši trebalo uvek da je nose.
-Zaštita glave u skijanju se podrazumeva. Bez kacige Šumaher bi bio mrtav – izjavio je direktor Svetskog kupa alpskih skijaša Ginter Hujara, a prenosi Rojters.
Sedmostruki prvak sveta u Formuli 1 nastradao je u nedelju na skijanju u francuskom centru Meribel u Alpima, kada je prilikom pada udario glavom u stenu i zadobio teške povrede, a trenutno je u kritičnom stanju i lekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.
Hujara veruje da bi 44. godišnji Nemac ipak mogao da se izvuče, uprkos tome što je u komi.
-Šumaherove povrede slične su onima koje su imali švajcarski skijaš Danijel Albreht i Austrijanac Johan Gruger. Oni su takođe veoma ozbiljno povređeni, ali su posle izvesnog vremena napustili bolnicu i nastavili normalan život – kazao je zvaničnik FIS.
Lekari bolnice u Grenoblu naveli su da je dobro što je Šumaher odmah doveden i operisan, ali su istakli da zbog ozbiljnosti situacije za sada ne mogu da daju bilo kakve prognoze po pitanju njegovog oporavka.
-Šumaher nije išao tako brzo kao Albreht ili Gruger i verujem da ima dobre šanse. Sportisti imaju snage da prevaziđu tako loše situacije – rekao je Hujara.
Legendarnom vozaču Formule 1 sportisti širom sveta pružaju podršku u borbi za oporavak od teških povreda.

Povezana vest:  STIRLING MOS MISLI DA ŠUMAHER NIJE TREBALO DA SE VRAĆA