Demba Ba celzi slavlje

Ba: Srećan zbog gola, tužan zbog prijatelja iz PSŽ-a

Fudbaler Čelsija Demba Ba, strelac gola protiv Pari Sen Žermena koji je „plavce“ odveo u polufinale Lige šampiona, rekao je danas da mu je drago što je pokazao da nije zaboravio da trese mreže i što je ekipa pokazala da ima pravi karakter.
-Srećan sam, na neki način nas je taj gol ‘oslobodio’. Ove sezone nisam imao mnogo prilika da igram, a sinoć sam je iskoristio. Prvi put u životu sam poželeo da PSŽ izgubi, srećom ja sam postigao gol koji je odveo Čelsi dalje. Teško mi je, doduše, kada sam video tugu kod igrača PSŽ-a, među njima je i jedan od mojih najboljih prijatelja Joan Kabaj – rekao je Ba za Dejli Telegraf.
U dosadašnjem toku sezone Ba je za Čelsi odigrao 23 meča i dao šest golova.
-Na dan utakmice Eden Azar mi je stalno govorio: ‘Večeras je tvoje veče’. Priznajem, bio sam malo uplašen posle prvog meča, jer kada je PSŽ dao treći gol činilo se da su jednom nogom već u polufinalu – otkrio je Senegalac.
On se osvrnuo i na nedavnu izjavu menadžera Čelsija Žozea Murinja da u ovom trenutku u klubu nema prave napadače.
-Ne mislim da je ovaj gol neka vrsta mog odgovora ili osvete na tu izjavu. Možda Murinjo nema napadače po svom ukusu, ali znam da imamo tri odlična špica koje bi mnogi svetski klubovi poželeli u svojim redovima – zaključio je Ba koji je rođen u Parizu i prema sopstvenom priznanju od malih nogu navija za PSŽ.

Povezana vest:  Čelsi će prodajom De Brujna obezbediti novac za Matića