jose_morinho_trener_intera_portretLIGA ŠAMPIONA

Murinjo: Moji igrači su heroji! Zaneti: Zaslužili smo finale

 

Pomalo dosadna, taktički perfektna utakmica, poslednja polufinalna odvela je italijansku ekipu u finale Lige šampiona. Inter je poražen od Barselone u revanš meču sa 1:0, ali zbog pobede od 3:1 u prvom meču nero azuri su otišli u veliko finale a tamo ih, 22. maja, čekaju fudbaleri menhenskog Bajerna.

Havijer Zaneti, kapiten ekipe iz Italije posle meča izjavio je da je njegov klub zasluženo u finalu Lige šampiona.

-Zaslužili smo učešće u finalu Lige šampiona. Navijači Barselone napravili su pakao na tribinama, ali smo ostali fokusirani do poslednjeg zvižduka. I pored isključenja Tijaga Mote, pokazali smo  timski duh i čvrstinu ekipe, koja nas je krasila tokom cele sezone. Sada opuštenije ulazimo u sezonu u kojoj želimo da osvojimo sve trofeje – rekao je Zaneti.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Kazna za bakljadu od 50.000 do 600.000 dinara

Trener pobedničke ekipe, neprikosnoveni strateg Žoze Murinjo bio je presrećan posle utakmice sa Barselonom što je I pokazao kada je sudija svirao kraj meča.

-I pored poraza, moji igrači su odigrali herojski utakmicu. Barselona je pričala da će prodati kožu, a mi smo ti koji smo ginuli i lili krv na terenu. Mogu da kažem da je ovo moj najdraži poraz. Protiv Barselone kada igraš 11 na 11 je teško, a 10 na 11 je legendarno. Ovo je velika pobeda i imaću šta da pričam svojim unucima. Iako sam sa Portom osvojio Ligu šampiona, ovo mi je najveći uspeh u trenerskoj karijeri. Nadam se da će nas navijači dočekati na aerodromu. Sutra je veliki dan, još imamo posla do kraja sezone, ali sada ćemo da slavimo – rekao je Murinjo posle utakmice.

Povezana vest:  Santoš: Srbija je trebalo da bude na EP

Portugalski stručnjak je dodao da domaćini nisu bili nimalo pristojni tokom boravka njegovih fudbalera u Španiji.

-Fer-pleja nije bilo ova dva dana u Barseloni, kako van tako I na terenu. Nisu nam dali da spavamo noć uoči utakmice. Zvali smo policiju u pola 12, a oni su došli u tri ujutru – rekao je Murinjo na kraju.

Povezana vest:  Ivanović: Čelsi ima neuništiv timski duh