FC_Inter_logoLIGA ŠAMPIONA

Inter brani četvrto mesto Italije u Ligi šampiona

 

Plasmanom Intera u finale Lige šampiona Italija je sačuvala šanse da i naredne godine ima četiri predstavnika u Ligi šampiona, ali će tu privilegiju izgubiti ukoliko milanski klub u duelu protiv Bajerna ne osvoji titulu.

Posle polufinalnih utakmica u evrokupovima, Nemačka je na rang listi UEFA pretekla Italiju. Nemci sada imaju 64,207, a Italijani 64,052 boda. Jedini način da se Italija vrati na treće mesto je da Inter pobedi ekipu Bajerna, pri čemu pobeda posle izvođenja penala ne bi bila dovoljna.

Povezana vest:  Konte: Vratili smo se u LŠ da budemo glavni glumci

Ukoliko Bajern pobedi, ili utakmica posle produžeta bude završena nerešenim rezultatom, Nemačka će ostati na trećem mestu i 2011. godine će imati četiri predstavnika u Ligi šampiona, a Italija tri.

-Ostaje nam samo da se nadamo da će Inter izdržati do kraja i osvojiti titulu. Naravno da ću u finalu navijati za Inter i ne vidim zbog čega bi to nekome bilo smešno. Radi se o interesu italijanskog fudbala, a ne o našem rivalitetu – rekao je izvršni direktor Milana Adrijano Galijani.

Povezana vest:  Otkazana Svetska prvenstva za fudbalere do 17 i 20 godina

Priča o renkingu danas ne bi imala značaja da je Hamburger juče u revanš utakmici Lige Evrope uspeo da sačuva prednost protiv Fulama i plasira se finale. Nemačka bi u tom slučaju već imala nedostižnu bodovnu prednost u odnosu na Italiju.