omladinci U19 2014Omladinci Srbije pobedili Irce i plasirali se na EP

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na prvenstvo Evrope pošto je danas u Dablinu, u poslednjem kolu turnira 4. grupe elitne runde kvalifikacija, savladala domaću selekciju Republike Irske sa 3:1 (1:0).
Srbija je osvojila prvo mesto na turniru sa sedam bodova, nakon što je prethodno odigrala nerešeno sa Turskom (1:1) i pobedila Island (6:0).
Strelci su bili Simić u 36. i 67. i Mandić u 46. za Srbiju, a Birn u 70. minutu za Republiku Irsku.
Izabranici selektora Veljka Paunovića (igrači do 19 godina) potvrdili su kvalitet i zasluženo trijumfovali u meču odluke.
Svesni da sudbinu drže u svojim rukama, od početka su krenuli angažovano, na poluvremenu stekli gol prednosti, a potom u nastavku sa još dva gola definitivno srušili otpor domaćeg tima.
Irci su u završnici uspeli da stignu samo do počasnog pogotka.
Paunović je na današnjem susretu izveo sastav V.Milinković-Savić, Gajić, Ristić, Babić, Stevanović, Zđelar, Živković, Maksimović, Simić (od 70. Gaćinović), S.Milinković-Savić, Mandić (od 86. Pankov).
U drugoj utakmici poslednjeg 3. kola Turska je pobedila Island sa 4:3 (2:2).
Konačna tabela: Srbija 7 bodova, Turska 7, Irska 3, Island 0.
Plasman na prvenstvo Evrope, koje će biti održano u Mađarskoj od 19. do 31. jula, izborio je samo pobednik kvalifikacionog turnira u Dablinu, reprezentacija Srbije.

Povezana vest:  Srbija pobedila Jamajku u Njujorku