FK OlimpijaNa terenu FK „Rad“ završena 7. evropske lige šampiona u fudbalu za gluve

Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu prisustvovao je večeras na terenu FK „Rad“ finalnoj utakmici 7. evropske lige šampiona u fudbalu za gluve. U ovom takmičenju, od 5. do 8. juna, nastupilo je 16 evropskih ekipa, domaćin je bio beogradski klub „Olimpija“ a pobednik prvenstva bila je ekipa iz Grčke. Finalnom takmičenju prisustvovali su i Dragomir Petronijević, član Gradskog veća i Vuk Blečić, pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu.
– Veliko mi je zadovoljstvo što smo kao grad Beograd pružili domaćinstvo i pokroviteljstvo ovom takmičenju. Ovo je i prilika da ponovo naglasim da će Beograd i u budućnosti nastaviti da pomaže sportove osoba sa invaliditetom, jednako kako pomažemo i sve druge sportiste. Naša je uloga da promovišemo zdrav način života, a ovo takmičenje je bilo još jedan dokaz da sport ne poznaje granice. Atmosfera među učesnicima je bila sportska i fer što nas uverava da će tako biti i sledeći put, kada se u Antaliji bude organizovalo sledeće prvenstvo – rekao je Slavko Gak, naglasivši da će grad Beograd nastaviti da pruža podršku domaćem klubu u ovom takmičenju.
Na turniru su učestvovale po dve iz Španije, Nemačke, Engleske, Francuske i Grčke, kao i timovi iz Rusije, Italije, Mađarske, Turske, Poljske i domaćin – FK „Olimpija“.
Fudbalski savezi Beograda i Srbije takođe su pomogli ovu manifestaciju, a takmičenje je podržala i Evropska sportska organizacija gluvih (EDSO).

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Jagodinu u gostima