SP Moskva 2014 2 mestoSrbija druga na planeti u basketu „3 na 3“

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u basketu „3 na 3″ koje je danas završeno u Moskvi. U finalnoj utakmici, naša ekipa u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, poražena je posle velike borbe od selekcije Katara sa 13:18. Srpski basketaši nisu odbranili titulu osvojenu u Atini 2012. godine, ali su jedini tim koji se na oba planetarna šampionata našao na pobedničkom postolju i okitio medaljama.
U finalnoj utakmici selekcija Katara je od samog početka vešto koristila prednost u visini i uglavnom poentirala ispod samog koša. Rival je na polovini duela stekao osetniju prednost (6:9), ali su srpski košarkaši preko Majstorovića i Domovića–Buluta uspeli da na manje od tri minuta pre kraja ipak izjednače rezultat – 12:12. Međutim, do kraja susreta selekcija Katara napravila je seriju 6:1, iskoristila greške našeg tima kome nikao nije išao šut iz daljine kojim su pokušavali da dostignu prednost protivnika.
Inače poslednjeg dana šampionata reprezentacija Srbije je u polufinalu savladala odličnu selekciju Rusije sa ubedljivih 19:11. Domaći tim je nekoliko časova kasnije ipak imao razlog za slavlje, jer je u uzbudljivoj utakmici za treće mesto i bronzanu medalju pobedio selekciju Litvanije sa 18:17.

Povezana vest:  18. KOLO NLB LIGE, Partizan dočekuje Zadar, ulaz slobodan za đake i studente!

FINALE: SRBIJA – Katar 13:18

MEČ ZA TREĆE MESTO: Rusija – Litvanija 18:17

POLUFINALE: SRBIJA – Rusija 19:11, Katar – Litvanija 14:13

PHOTO: KS Srbija