20140612 RD Adidas House013 sFudbalske zvezde uživo iz Brazila u adidas „Dugout“ interaktivnoj emisiji

adidas je kreirao novi format press konferencija, pod nazivom ‘Dugout’, povodom Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. FIFA World Cup. Umesto klasičnih konferencija za medije na kojima učestvuju samo akreditovani novinari prisutni u datom trenutku, sada svi koji žele, ma gde se nalazili, mogu da vide i čuju fudbalske zvezde uživo i da im postavljaju pitanja putem Tvitera @adidasfootball. Na ovaj način adidas nastoji da približi Svetsko prvenstvo ljudima širom sveta.
adidas ‘Dugout’ je serija ekskluzivnih interaktivnih emisija u kojima uživo gostuju poznati fudbaleri, među kojima su Brazilci Kaka, Kafu i Lukas Moura, koji daju svoje prognoze finalista Svetskog prvenstva. Tokom trajanja Svetskog kupa, emisije se emituju uživo iz Rio de Žaneira na YouTube kanalu adidas Football.
Prvi put ikada zaljubljenici fudbala širom sveta imaju priliku da šalju svoja pitanja putem adidas društvenih mreža, učestvujući u virtuelnim press konferencijama, koje označavaju početak nove ere u komunikaciji sa javnošću. To omogućava svim fudbalskim fanovima da se uključe u globalnu komunikaciju povodom FIFA Svetskog kupa, što stvara uvid u turnir iz sasvim nove perspektive, prikazujući najbolje strane Brazila, ali i pogled „iza kamera“.
Prvi ‘Dugout’ emitovan je na dan otvaranja Svetskog prvenstva, 12.juna, a gosti su bili francuski osvajač FIFA Svetskog kupa, Patrik Viera, i španska fudbalska legenda, Fernando Hiero. Tokom emisije, u studiju je bilo prisutno preko 20 novinara koji su izveštavali sa virtuelne konferencije, pored miliona fanova širom sveta koji su sve pratili online. Zanimljivo je da je bivši kapiten Francuske prognozirao da će u finalu igrati Brazil i Argentina.
Drugi ‘Dugout’ prikazan je uživo 13. juna na adidas društvenim mrežama, a gost je bio Brazilac Kafu. Sve propuštene live konferencije mogu se pogledati naknadno na YouTube kanalu adidas Football.

Povezana vest:  Totenhem uzeo bod Mančester junajtedu

Raspored narednih ‘Dugout’ interaktivnih konferencija:

Dugout – 27. jun
VIDEO URL: https://www.youtube.com/watch?v=16CpPZ206Bc

Dugout – 28.jun
VIDEOURL: https://www.youtube.com/watch?v=Y7DTE2GNZZ8

Dugout – 3. jul
VIDEO URL: https://www.youtube.com/watch?v=GWJP4dd4Alg

Dugout – 12. Jul
VIDEO URL: https://www.youtube.com/watch?v=PNgG5wtBZdI