frank-lampardČelzi na korak od titule

 

Fudbaleri Čelzija obavili su najteži deo posla na putu prema osvajanju naslova engleskog prvaka, savladavši u 37. prvenstvenom kolu na Ajnfildu Liverpul s 2-0.

Čelzi će i posle pretposlednjeg kola imati minimalno jedan bod više od Mančester Junajteda na vrhu tabele, a možda i više, ako “crveni đavoli“ ne pokupe sva tri boda na gostovanju kod Sanderlanda. Za tim sa Stamford Bridža najvažnije je da i dalje drži konce sudbine u svojim rukama. Ako Čelzi u zadnjem kolu savlada Vigan pred svojim navijačima, proslaviće prvu šampionsku titulu Premier lige posle trogodišnje dominacije Mančester Junajteda.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 11. kola i tabela Premijer lige

Ključni trenutak poprilično neinteresantne utakmice dogodio se u 33. minutu, kada je kardinalnu grešiku napravio kapiten Liverpula Stiven Džerard. Vraćao je loptu prema svom golmanu Pepeu Reini, ali je Didijer Drogba presekao dodavanje, zaobišao Reinu i poslao loptu u praznu mrežu. Konačnih 0-2 postavio je Frank Lampard u 54. minuti, kada je poentirao na nisko ubacivanje Anjelke s desne strane.

Povezana vest:  ŽREB ZA TREĆE KOLO, Partizan protiv Ekranasa ili HJK

I dok Čelzijevi navijači zasluženo slave,agonija za Liverpulove fanove se nastavlja u najlošijoj sezoni u mandatu Rafaela Beniteza, koji je na Ajnfild stigao 2004. godine. Liverpul je ovim porazom izgubio i minimalnu šansu za plasman u Ligu šampiona.

Liverpul se nalazi na sedmom mestu na tabeli, a ovo im je četvrta sezona u nizu bez i jednog trofeja. U stilu cele sezone odigrali su i današnju utakmicu protiv Čelzija, bledo i neinventivno. Zapucali su tek dva puta u okvir Čehovog gola, dok su fudbaleri Čelzija u okvir Reininog gola šutirali čak 11 puta.

Povezana vest:  Mihajlović: Bio sam spreman na obračun sa Birhofom zbog bombardovanja