Tim Apatinske pivareŠesti „BELhospice“ humanitarni turnir u fudbalu u korak sa Svetskim fudbalskim prvenstvom

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu „BELhospice“ organizovao je šesti po redu humanitarni turnir u malom fudbalu, kako bi prikupio sredstva za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od karcinoma. Ovim putem je prikupljen iznos od 11.000 evra, a celokupna suma biće upotrebljena u svrhu besplatne nege za terminalno obolele pacijente od karcinoma.

U želji da pomognu, ovoj humanitarnoj akciji pridružilo se devet inostranih i domaćih kompanija. Na terenima sportskog centra Kovilovo, snage su odmerili fudbalski timovi zaposlenih ProCredit banke, Executive Group, Apatinske pivare, Actavisa, KPMG, Telenora, Generali Srbija, SAGA i TeleGroup. Generalni sponzor turnira je ProCredit banka.

Povezana vest:  Tadić Ronaldu: Oporavi se, ali posle Ajaksa...

„Ove godine, naš već tradicionalni  turnir u malom fudbalu se vremenski poklapa sa početkom svetskog fudbalskog prvenstva. Mi bismo želeli da na ovaj način, kroz druženje i podršku na sportskim manifestacijama, podstaknemo širenje duha zajedništva i podrške humanim inicijativama. Pomoć koju ovde prikupljamo je namenjena unapređenju nege obolelih od raka i njihovim porodicama i u njihovo ime se zahvaljujem svim kompanijama na učešću i prikupljenim sredstvima“, izjavio je Zoran Purković, direktor BELhospice.

Povezana vest:  Fifa predlaže kraće SP u Kataru u novembru i decembru

Timovi su, kao i prethodnih godina, bili podeljeni u dve grupe. U finalu je tim kompanije Telenor odneo pobedu nad timom Actavisa .Trećeplasirani je tim ProCredit banke.Sve tri najbolje plasirane ekipe su dobile nagrade i pehare, dok je titula najboljeg strelca turnira pripala iz ekipe KPMG.

BELhospice, kao prva i jedina dobrotovorna organizacija posvećena specijalizovanom palijativnom zbrinjavanju u Srbiji, pokušava da svojim akcijama poveća svest o neophodnosti pomoći obolelima od raka, čiji je broj u sve većem porastu u Srbiji. Zahvaljujući angažovanju lekara i volontera, koje je potpuno besplatno za pacijente i finansirano isključivo kroz donacije, oboleli imaju priliku za kvalitetniji život.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Kapelo krivi sudije za nesupeh