drogba_clubDidijer Drogba: Žerardova greška nas je pogurala prema pobedi!

 

Čelzijev centarfor Didijer Drogba posle nedeljnog meča između Liverpula i Čelzija apostrofirao je veliku grešku kapitena Liverpula Stivena Žerarda kao ključni trenutak derbija 37. kola Premijerlige u kojem je njegova ekipa na Enfieldu pobedila sa 2:0.

Bila je to najvažnija utakmica sezone za Čelzi. Pobeda je “plave” sa Stamford Bridža dovela na korak do titule prvaka koji će sigurno osvojiti u koliko u poslednjem kolu pobede Vigan na svom terenu. Ukoliko Čelzi dopusti senzaciju u tom duelu, dosta će ovisiti i rezultati Mančester Junajteda.

Povezana vest:  Đukić: Nije lako igračima po ovako teškom terenu

Upravo je Drogba iskoristio veliku grešku Žerarda u 33. Minuti kada je presekao njegovo dodavanje prema Reini, zaobišao golmana Liverpula i hitnuo loptu u praznu mrežu. Kasnije je Frenk Lampard postigao još jedan gol i potvrdio pobedu gostiju.

Žerard je napravio veliku grešku. Naravno, nije to namerno učinio, ali ja sam imao veliku sreću što sam se našao na pravom mestu i postigao gol. Taj nam je gol doneo veliko olakšanje i dao nam dodatno samopouzdanje, pa smo na kraju ostvarili odličan rezultat – izjavio je Drogba posle utakmice.

Povezana vest:  Arsenal novi lider, Čelsi opet bez pobede

Reprezentativac Obale Slonovače smatra da je sudija kontakt Liverpulovog Brazilca Lukaša i njegovog saigrača u klubu i reprezentaciji Salomona Kaloua pred kraj prvog poluvremena trebao okarakterisati kao prekršaj za jedanaesterac.

-Znam da nije lako dosuditi takav penal u važnoj utakmici. Ali ako je bio penal a bio je, onda ga je trebao i dosuditi – kaže Drogba.

Povezana vest:  PRIJATELJSKI MEČ, Srbija slavila u Tel Avivu