italija-kostrarika 1SP BRAZIL 2014
Italijani dovode u pitanje fizičku spremnost svojih igrača

Italijanska fudbalska javnost dovela je u pitanje fizičku spremnost reprezentativaca te zemlje dan posle iznenađujućeg poraza od Kostarike na Svetskom prvenstvu u Brazilu.
-Moramo da shvatimo šta je transformisalo lavove iz Manausa u zombije koji su na krhkim nogama istrčali na travnjak stadiona Pernambuko – navodi se u tekstu Gazete delo sport.
Selektor Ćezare Prandeli, koji je uoči šampionata govorio kako mu je potrebno ne samo 23 fudbalera, već 23 atlete, u ekipu za Mundijal uvrstio je posebno obučene nutricioniste, koji pažljivo biraju svaki komad hrane koji će fudbaleri te zemlje pojesti.
Iako temperatura i vlažnost vazduha na utakmici protiv Kostarike nisu bili ekstremni, kako se pretpostavljalo, „azuri“ su ipak bili inferiorni na susretu sa Kostarikom.
-Možete da pričate šta hoćete, ali igrali smo protiv tima koji je navikao na ovakve uslove. Naravno, nismo iskoristili neke izgledne šanse. U drugom poluvremenu je bilo lakše da se igra, to je sigurno, i ne postoji alibi – rekao je vezista italijanske reprezentacije Klaudio Markizio.
Na vremenske uslove žalio se i Andrea Pirlo, koji je po oceni fudbalske javnosti bio odličan u prvom susretu protiv Engleske u Manausu, dok se u duelu sa Kostarikom nije istakao.
-Uslovi u Resifeu su bili lošiji nego u Manausu – ocenio je Pirlo.
Kapiten Đanluiđi Bufon bio je jedan od retkih reprezentativaca Italije koji se nije žalio na vremenske uslove.
-Ne možemo da tražimo alibi. Moraćemo da promenimo stranicu I priznamo da je greška naša, kao i da pobedimo Urugvaj u sledećem susretu – istakao je Bufon.
Italijanima je za prolaz u osminu finala dovoljan i remi sa Urugvajem u poslednjem kolu Grupe D.
-Ako je istina da Italija ume da ‘oživi’ u teškim trenucima I utakmicama, to će se pokazati protiv Urugvaja. Ali, ne može da se sakrije činjenica da Italija zna kako da poklekne u pozitivnim trenucima – navodi se u tekstu lista La republika.
Utakmica između Italije i Urugvaja igraće se u utorak u 18.00 u Natalu.

Povezana vest:  Nastasić: Očekuju nas teške utakmice

PHOTO: Laurence Griffiths / Getty Images Sport