kolumbija japanSP BRAZIL 2014
Grupa C: Nova pobeda Kolumbije za prvo mesto u grupi

Fudbaleri Kolumbije završili su kao prvi u Grupi C, pošto su danas u poslednjem kolu sa 4:1 pobedili Japan na Svetskom prvenstvu u Brazilu.
Kolumbija će u osmini finala Mundijala igrati protiv Urugvaja.
Strelci za Kolubiju u Kujabi bili su Huan Kvardado u 17. iz penala, Džekson Martines u 55. i 82. i Džejms Rodriges u 90. minutu, dok je jedini pogodak za Japan postigao Šinđi Okazaki u 45.
Kolumbija je povela u 17. minutu kada je Kvardado iskristio penal, koji je arbitar Karlos Vera dosudio posle prekršaja Jasujukija Kona nad Adrijanom Ramosom u kaznenom prostoru.
Japanci, kojima je bila neophodna pobeda da bi se plasirali u osminu finala, izjednačili su do kraja poluvremena pogotkom Okazakija u nadoknadi prvog poluvremena.
Ipak, Kolumbija je preko Džeksona Martinesa već posle 10 minuta drugog dela došla do novog vođstva, a u nastavku rutinski do ubedljive prednosti i pobede.
U ekipi Kolumbije u 85. minutu umesto Davida Ospine ušao je rezervni golman Farid Mondragon, koji je sa 43 godine postao najstariji fudbaler u istoriji koji je igrao na svetskim prvenstvima.
Iz Grupe C se u narednu rundu plasirala i Grčka, koja će u osmini finala igrati protiv Kostarike.

Povezana vest:  Uefa: Više novca za ženski fudbal

PHOTO: Christopher Lee / Getty Images Sport