samarasSP BRAZIL 2014
Samaras: Ponosan sam, dali smo sve od sebe

Strelac pobedničkog gola za Grčku protiv Obale Slonovače, Jorgos Samaras rekao je da je ponosan na svoju reprezentaciju posle današnjeg trijumfa i plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu.
-Ovo mi mnogo znači, mnogo znači nama… Imali smo energiju. Zaista smo se nadali da ćemo moći da usrećimo naš narod kod kuće. Mi smo tim, tim, to je to – rekao je Samaras britanskim medijima posle utakmice u Fortalezi.
Grčka je golom Samarasa iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade vremena pobedila Obalu Slonovače i tako se u direktnom duelu za plasman iz grupne faze plasirala u narednu rundu Mundijala.
Samaras je pobedu posvetio narodu u Grčkoj, koji „prolazi kroz tešku finansijsku krizu“.
-Dali smo od sebe sve što smo imali, zaista smo ponosni na ono što smo postigli. Ponosan sam na tim i nadam se da smo ovim uspehom izmamili osmehe ljudi u Grčkoj – naveo je Samaras.
Prema njegovoj oceni, Grčka je zasluženo prošla u osminu finala.
-Mislim da smo kontrolisali utakmicu većim delom, poveli smo, imali nekoliko prečki… Pokušali smo da pobedimo u poslednjih 15-ak minuta, išli smo na sve ili ništa jer smo znali da moramo u sledeću rundu – kazao je Samaras. Grčka će u osmini finala igrati protiv Kostarike.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA , Partizan opet igrao bez golova, bodovna prednost počinje da se topi!

PHOTO: CHRISTOPHE SIMON / AFP